De kinderliedjes die in het gitaarboek staan, zijn gekozen uit een selectie van niet minder dan  300  liedjes en dit op basis van bespeelbaarheid met de gitaar en populariteit.

Of wat dacht je van Jan De Smets: “Steek je vinger in de lucht” , “Alles goed”, de kinderdiscohits/schoolfeestkrakers:  “Ze kunnen zeggen wat ze willen maar de olifant”, “Trring, trring, daar gaat de wekker”, “De droomboom”, het kampvuurlied bij uitstek “Vrolijke vrienden”, "De kauwgomballenboom" van Elly & Rikkert enz. enz… Kortom, liedjes die je in  geen ander gitaarboek terugvindt. Neen, in dit boek geen “Mieke houd je vast aan de takken van de bomen” –liedjes en andere “Au claire de la lunes”

In een tweede deel volgen  alle bekende sinterklaasliedjes.

In een derde deel volgt dan “Het echte werk” met de pophits: “Verdronken vlinder”, “Sound of silence”, “Het is een nacht”, “Hard Times”, “Een kopje koffie”, “Als ze lacht”, "Dat ik je mis", "I don't wanna dance"  om er enkele te noemen.

Het boek is er niet alleen voor de absolute beginner, ook voor wie al kan gitaar spelen en zijn repertoire verder wil uitbreiden, is dit boek bijzonder geschikt!

Nog dit: ik heb er bewust voor gekozen om enkel de tekst van de liedjes met erboven de akkoorden in het boek te zetten. Dit heeft tot voordeel dat er veel meer liedjes in het boek kunnen en dat alles veel overzichtelijker is. Dus geen notenbalken bij de liedjes. 

  

Voor de melodie is er trouwens de meespeel-oefencd!

 

copyright: Hans Degel - Hademus Studio 2014. - BTW: BE0818 850 442