De kinderliedjes die in het gitaarboek staan, zijn gekozen uit een selectie van niet minder dan  300  liedjes en dit op basis van bespeelbaarheid met de gitaar en populariteit.

Of wat dacht je van Jan De Smets: “Steek je vinger in de lucht” , “Alles goed”, de kinderdiscohits/schoolfeestkrakers:  “Ze kunnen zeggen wat ze willen maar de olifant”, “Trring, trring, daar gaat de wekker”, “De droomboom”, het kampvuurlied bij uitstek “Vrolijke vrienden”, "De kauwgomballenboom" van Elly & Rikkert enz. enz… Kortom, liedjes die je in  geen ander gitaarboek terugvindt. Neen, in dit boek geen “Mieke houd je vast aan de takken van de bomen” –liedjes en andere “Au claire de la lunes”

In een tweede deel volgen  alle bekende sinterklaasliedjes.

In een derde deel volgt dan “Het echte werk” met de pophits: “Verdronken vlinder”, “Sound of silence”, “Het is een nacht”, “Hard Times”, “Een kopje koffie”, “Als ze lacht”, "Dat ik je mis", "I don't wanna dance"  om er enkele te noemen.

Het boek is er niet alleen voor de absolute beginner, ook voor wie al kan gitaar spelen en zijn repertoire verder wil uitbreiden, is dit boek bijzonder geschikt!

Nog dit: ik heb er bewust voor gekozen om enkel de tekst van de liedjes met erboven de akkoorden in het boek te zetten. Dit heeft tot voordeel dat er veel meer liedjes in het boek kunnen en dat alles veel overzichtelijker is. Dus geen notenbalken bij de liedjes. 

Voor de melodie is er trouwens de meespeel-oefencd!

 

copyright: Hans Degel - Hademus Studio 2014. - BTW: BE0818 850 442

Meest recente reacties

10.01 | 19:32

Ik werk er nu een jaar mee en vind het de beste methode waar ik al mee gewerkt heb. Mijn lln. zijn er dol op!

10.01 | 13:01

Heel fijne en zeer uitgebreide methode!

10.01 | 12:06

Supermethode met veel afwisseling! Veel didactisch materiaal en superleuke filmpjes! Wordt elke dag gebruikt in de klas.

08.01 | 21:41

Ik heb een gitaarreeks gevolgd in Drongen. Ik keek er elke week naar uit om te gaan. Na drie lessen kon ik al 20 liedjes spelen. Dit dankzij de fantastische gitaarmethode. Een aanrader!

Deel deze pagina